Ion Suruceanu a implinit 61 ani


Pe 9 septembrie, interpretul de muzică uşoară Ion Suruceanu îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Ion Suruceanu s-a născut la 9 septembrie 1949 în satul Suruceni, raionul Ialoveni.

După absolvirea şcolii din sat şi-a continuat studiile la Colegiul de muzică „Ştefan Neaga”, unde a studiat pianul şi fagotul. Tot atunci debutează în calitate de solist în formaţia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Au urmat apoi, timp de zece ani, experienţe muzicale alături de formaţia de muzică uşoară „Bucuria” şi „Contemporanul”. În 1986, artistul devine solist la Filarmonica din Chişinau, orchestra de muzică simfonică şi de estrada a Radioteleviziunii din Chişinău, iar în perioada 1989-1992 lansează primele două discuri la casa de discuri „Melodia” din Moscova.

Avântul său în carieră se produce pe la mijlocul anilor  ’80 când ajunge cu melodiile sale pe scene din Rusia, Belarus, Ucraina, Georgia si multe alte tari. Ion Suruceanu este un norocos prin definiţie, reuşeşte să se afirme în urcuşul vieţii şi al  carierei, fiind susţinut şi înteles întotdeauna de familie, de soţie, fecior şi prieteni.

Artistul a cochetat şi cu politica. La alegerile parlamentare din 1994 candidează pe lista Partidului Democrat Agrar şi devine deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de vicepreşedinte în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi mass-media. Datorită aportului considerabil adus ţării în domeniul muzicii, în 2004, Ion Suruceanu este decorat cu „Ordinul Republicii”.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by oana on Noiembrie 25, 2010 at 2:53 pm

    Ion Suruceanu este exceptional ! Are un timbru al vocii incredibil ! Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate si viata lunga !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s