biografie vedete

MIKA
Mika este un tinar nascut Beirut la mijlocul anilor 80.Familia lui Mika a fost nevoita sa se mute la Paris din cauza razboiului.Si atunci tatal lui afost luat ostastic mai multe ori tinut la ambasada americana din Kuweit si familia sa stabilit definitiv la londra.O experienta destul de tulburatoare pentru tanarul nostru erou, acesta s-a trezit pierdut in abisul unei educatii dezradacinate. „A fost o combinatie intre mutatul continuu si momentele graznice prin care am trecut la scoala in primii ani petrecuti la Londra care m-au facut sa uit cum sa scriu si sa citesc si chiar sa merg pentru o bucata de vreme. M-au retras de la scoala cam 6 luni de zile; asta pentru a incerca sa ma regasesc si a ma muta la o alta scoala. Acesta este momentul in care muzica a devenit cu adevarat importanta pentru mine. M-a pus din nou pe picioare”. Acum afirma ca de la varsta de 9 ani a stiut ca a compune muzica reprezinta destinul sau. Interpretarile electrizante care aveau sa castige de partea sa chiar si cei mai asprii critici urmau sa apara ceva mai tarziu.
Dupa ce am inceput sa cant in copilarie, am si obtinut joburi peste tot. Cu ajutorul unui profesor de canto de origine rusa, extrem de infiorator si dur, am ajuns sa devin foarte bun in ceea ce priveste concertele profesioniste. Am facut detoate , de la inregistrari cu Royal Opera House, la jingle-uri pentru guma de mestecat. Nu o sa uit niciodata momentul in care am sunat la o companie aeriana pentur un bilet de avion, si m-au pus sa astept, iar muzica de fundal era a mea. Au fost cele mai dureroase 8 minute. Cred ca un alt motiv pentru care am reusit sa obtin atat de multe contracte a fost si ca eram incredibil de ieftin! Eu si mama nu aveam nici cea mai mica idee depre cat ar fi trebui sa fiu platit si nimeni nu se prea grabea sa ne invete. Acum ca ma gandesc mai bine, parca 45 de lire pentru jingle-ul la guma de mestecat a fost putin cam prea ieftin”.
Un autodidact al pianului, un vocalist excelent si un entertainer innascut, Mika are muzica in sange si la o varsta extrem de frageda era pregatit sa se expuna si sa porneasca la drum. Mika nu s-a lasat impresionat la inceput nici de frecventa cu care melodiile sale erau difuzate la radio, nici de prezenta la „Top of the Pops”. In schimb, a fost catapultat pe scena unei opere a lui Richard Strauss. Dupa excluderea sociala din anii scolii – „As vrea sa pot spune ca singuratatea mi-am autoimpus-o, dar de fapt mi-a fost impusa” – acesta era un stil de viata de care s-a indragostit instantaneu:
“Era o lume magica in care puteai sa traiesti. Un univers paralel pentru oameni, care era iluzoriu, fermecator si uluitor”.
In ultimii 12 ani de viata s-a ghidat dupa maxima sa legata de universul paralel si acum este pregatit sa ne prezinte albumul sau de debut dinamic, idiosincratic si extrem de personal. Presarat cu melodii pline de culoare si un stil al versurilor absolut diferit, in sfarsit i s-a oferit oportunitatea sa isi exprime propria sa viziune.
„Am crescut ascultand orice, de la Joan Baez si BobDylan, la Serge Gainsbourg si Flamenco. Gusturile mele in materie de muzica au devenit mai eclectice cand am crescut, dar mereu ma intorc la compozitorii de mare talent, oameni care fac muzica extraordinara dupa propria viziune. Prince, Harry Nillson, Elton John, chiar si Michael Jackson. Acesti oameni scot albume pop exceptionale care nu ar putea fi interpretate de nimeni altcineva si asta mi-am dorit si eu sa fac dintotdeauna.”

MADALINA MANOLE

1982-1985 MADALINA isi face debutul in muzica folk, devine membra a cenaclului “Serbarile Scinteii Tineretului” condus de Lucian Avramescu, infiinteaza duetul “Alfa si Beta” si impreuna cu Stefania Ghita participa la turneele cenaclului din toata tara cunoscind deja succesul cu compozitiile folk inregistate.

1985-1988 studiaza canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, clasa Ionel Tudor-Mihaela Runceanu

1988 debuteaza la Festivalul National “MAMAIA”, obtine o mentiune cu “Un om sentimental” ,este inceputul colaborarii muzicale cu compozitorul Serban Georgescu, impreuna lanseaza an dupa an cintece care devin imediat preferatele marelui public TE-AM VAZUT MI AI PLACUT, FATA DRAGA, EI SI CE, VREAU SA TE UIT, DA TE IUBESC, CIND DANSEZ CU TINE, AS DA ORICE, TU N-AI AVUT CURAJ sunt doar cateva din cantecele interpretate cu imens  succes de Madalina in cele aproape 3000 de concerte pe care le sustine in anii 1990-2000 in tara si strainatate

PRIMELE 3 albume lansate in anii 91-94 inregistreaza cele mai bune vinzari, peste 2 milioane de unitati, casa de discuri Electrecord ii acorda Artistei 3 DISCURI DE AUR

1993 Cea mai buna voce pop in topul muzical national de la Radio CONTACT

1997 lanseaza albumul “LINA, LINA MADALINA”de folclor autentic romanesc cu cintece din repertoriul Mariei Tanase, Maria Lataretu, Lucretia Ciobanu

2000 Cea mai buna voce feminina si Albumul anului  ”Dulce de tot”  la Radio Romania

2001 nominalizare in categoria -voci feminine- la Premiile Industriei Muzicale Romanesti CAMPIOANA a popularitatii, indragita de romanii de toate virstele, MADALINA MANOLE este prima vedeta autohtona aleasa de concernul “Procter and Gamble” pentru promovarea pe piata romaneasca a unui produs cosmetic international

2003 lanseaza “A FOST, VA FI IUBIRE” cu 11 cintece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu

2003-2005 sustine mai multe turnee pentru comunitatile romanesti din  Germania, Austria,Belgia,SUA

2006 colaboreaza cu Fundatia S. Prigoana la editarea unui album de colinde in limba engleza si romana

2010 lanseaza impreuna cu MEDIA PRO MUSIC  albumul “O9 MADALINA MANOLE”!

MICHAEL JACKSON

Michael Joseph Jackson sa născut la 08.29.1958 în Indiana. Jackson a petrecut aproape toată viaţa lui, care lucrează pe scenă.

Timp de patru ani a devenit un membru al familiei Jackson Cinci grupuri, în curând mutat la rolul de vocalista.
Dima Bilan
Dima Bilan sa nascut pe 12.24.1981. Copilăria a fost petrecut în Karaciai-Cerchezia şi, atunci când Dime ani, familia sa mutat în Naberezhnye Chelny (Tatarstan), bunicii sale.Chiar ca un copil, multe remarcat lui muzicale extraordinare băiat abilităţi. La vârsta de şase ani de Dima cu familia sa mutat din nou, dar de data aceasta la Kabardino-Balkaria, unde el şi sora a plecat la scoala.Acolo  Bilan a luat parte la festivitati, citit poezii, au cantat …
Rihanna

Robyn Rihanna Fenty, cunoscută sub numele de scenă Rihanna, sa născut pe insula Barbados, pe 20 februarie 1988, în parohia Sf. Mihail.

Tatal ei a fost un Ronald Fenty Barbadians băştinaş cu rădăcini irlandeze, şi mama lui Monica sa născut în Guyana.

Rihanna interesat de cante inca din copilarie – primul său trio muzical, ea a organizat in liceu, unde a colaborat cu doi dintre colegii săi de clasă.

La 16 ani a castigat concurs de talent şcolar tocmai din cauza de a canta sale – ea a cântat.
Maxim

Marina Maximova sa născut în Kazan, pe 10 iunie.

Toate copilarie si-a petrecut in compania unor prieteni mai mari fratele Maxim,chiar şi atunci ea a iubit să cânte şi, adesea, efectuate în curte sub fratele acompaniament chitara. A fost apoi,pe nume, şi fratele meu, prietenii poreclit Marina „Maksim.

Potrivit Maksim, totul în viaţa ei sa întâmplat de la sine. La inceput a fost de formare profesională în cerc vocal oraşul Kazani,care a fost amplasat pe site-ul fostului toaletă, pentru că a fost singurul loc cu acustica buna.
Ionel Istrati
Istrati Ion Vladimir născut la 24 decembrie 1990 în oraşul Chişinău.
La vârsta de 2 ani, părinţii au trecut cu locul de trai in satul Ţibulăuca r-nul Dubăsari .
Acolo şi-a petrecut anii de copilărie si adolescenţa. A absolvit ciclul gimnazial în satul natal, unde paralel a studiat acordeonul şi pianul, la şcoala muzicala din Dubăsari.
Din fragedă copilărie a descoperit un dar deosebit în arta muzicală şi anume, vocea sa unică, care a fost, peste timp, numită „Privighetoarea Nistreană” şi comparată cu Robertino Loretti.
Prima apariţie în scenă a fost la vârsta de 8 ani, unde a fost apreciat ca o minune adevarată în privinţa vocii şi artistizmului pe care le posedă.
Ca rezultat au urmat numeroase participări la concursuri naţionale şi internaţionale, unde a fost premiat cu locuri de frunte.
Are în Palmares 4 Grand Prix şi 16 premii de gradul I. (Mamaia Copiilor, Micul Prinţ etc..)
În adolescenţă Ionel decide să facă o pauză în cariera sa, din cauza schimbării vocii, în această perioadă el se dedică studiilor.
În septembrie 2007 – iunie 2008 studiază la Liceul de Ştiinţe şi Tehnologii Moderne în or. Chişinău.
Odată cu venirea în capitală au început realizările pe plan muzical.
Ionel şi-a lansat primele piese şi a filmat, în 2008, primul său videoclip la piesa „Poate”.
Apoi el participă la mai multe concursuri , printre care „Discovery, Doua inimi gemene”, etc.
În iulie 2009, Ionel îşi lansează cel de-al doilea videoclip, la piesa „Uită-mă”, care s-a bucurat de mult succes.Mai târziu , în ianuarie 2010, Ionel îşi prezintă piesele sale, pentru preselecţia Naţională, la Eurovision. Ca rezultat al preselecţiei , ambele piese au intrat printre primele 25. În acelaşi timp, Ionel decide sa-şi înainteze candidatura la Fabrica de Staruri 2…..
Actualmente,Ionel isi face studiile la ASEM,facultatea BA….
FlyProject
Fly Project este cea mai de succes trupa romneasca dance. Formata din Tudor Ionescu si Dan Denes, trupa a debutat in anul 2005 cu albumul Fly Project. Primul single lansat, piesa Raisa a devenit imediat hitul numarul 1 din toate cluburile din Romania, ramanand pentru mai mult de un an in primele pozitii ale topurilor muzicale, pana la mijlocul anului 2006.

In 2007 au lansat piesa K-tinne, un succes de piata ce le-a adus nenumarate premii, printre care premiul Romanian Top Hits Best Dance, si Romanian Top Hits Best Song. Succesul piesei nu a facut dect sa prefateze cel de-al doilea album al trupei, acesta nregistrnd vnzari si concerte record.

Anul 2008 le aduce baietilor recunoasterea europeana. Piesa Brasil, declarata hitul anului 2008 in Romnia la Romanian Music Awards, face ravagii si n topurile din afara tarii. Interpretata n colaborare cu Anca Parghel si Tom Boxer, melodia se afla dj pe primele locuri n topurile din Rusia, Brazilia, Spania, Olanda, Turcia, Bulgaria, Grecia, Serbia, Moldova, etc… De asemenea, anul 2008 le-a adus baietilor succesul pe piata muzicala din Asia de est, ei lansnd un album Best Of intitulat Raisa – Angels Na Na Na n Japonia, prin intermediul caselor de discuri Roton si Pony Canyon Japan. Materialul a prins de minune n Asia iar pentru anul 2009, baietii pregatesc un turneu de lunga durata in aceasta regiune cat si in Europa si Statele Unite, unde urmeaza sa semneze un nou contract.

Pana in prezent trupa Fly Project a sustinut peste 2000 de concerte si are n palmares peste 10 premii prestigioase ale industriei muzicale din Romnia. Anul acest, trupa a fost nominalizata la MTV European Music Awards 2008, pentru hit-ul Brasil si la Russian Music Awards 2008 pentru albumul K-Tinne.

                                                               Andreea Banica
Andreea Banica

A debutat in muzica, dupa ce s-a facut remarcata la Festivalul de la Mamaia in 1998. Alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru a pornit prima trupa de fete – Exotic. Prima lor piesa a fost „Sexy” inregistrand un succes urias. In cei doi ani de activitate Exotic a inregistrat 3 single-uri uri („Uita-ma”, „Sexy” si „Un sarut”), toate insotite de videoclip, si a lansat pe piata 2 albume: Sexxy si Pasional.

Andreea Banica
Andreea Banica

Si-a consolidat pozitia de cea mai bine vanduta artista din Romania, cu single-ul „Fiesta”, Andreea Banica ajungand pe primul loc in toate clasamentele muzicale romanesti. In cadrul Premiilor MTV artista primeste premiul pentru „Cea mai buna artista solo”. Vazand ca a castigat foarte multa notorietate, Andreea decide sa renunte la numele „Blondy” si urca pe scena cu propiul sau nume – „Andreea Banica”. Aceasta schimbare s-a datorat si viitoarelor modificari de formula, pe care avea sa le faca in toamna lui 2007.

Al doilea album din cariera sa solo s-a intitulat „Rendez-vous”, album de pe care a fost extras si single-ul „Fiesta”. Cel de-al doilea extras de single a fost cel care da si titlul albumului, „Rendez-vous”.

Mereu a oferit piese de mare succes si asta se datoreaza faptului ca s-a implicat activ la crearea lor si a muncit cot la cot cu Laurentiu Duta, Marius Moga si Sandy Deac. Printre featuring-urile avute pana in 2007 se numara trupa Simplu, Laurentiu Duta si Taraful din Clejani.

Andreea Banica

Cariera sa muzicala trece pe locul doi in 2009, deoarece asteapta venirea pe lume a fiicei sale. Desi nimeni nu se astepta sa lanseze ceva inainte sa nasca, artista lanseaza la jumatatea lunii martie un videoclip la piesa „Le Ri Ra”.

In august 2009 lanseaza la Callatis un nou single: „Samba”, in colaborare cu Dony.

lanseaza la inceptului anului 2008 un nou videoclip, realizat la piesa „Incredere”, care a fost regizat de Dragos Buliga si demareaza lucrarile pentru un nou album. In primavara aceluiasi an intra pe piata un nou single „Hooky Song” feat Smiley. Melodia a fost compusa de producatori care au mai lucrat cu artisti ca Leona Lewis si One Republic. Piesa are si un videoclip, regizat de Iulian Moga. a decis sa continuie sub aceeasi tutilatura. Primul sau succes l-a avut cu melodia „Dansez, dansez” , compusa de Laurentiu Duta care i-a compus si primul album solo. Acest pas a fost unul inspirat, astfel ca albumul a obtinut Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music.De pe acelasi album s-au mai extras doua single-uri: „Indragostiti” si „Dulce si amar”. si-a urmat propiul drum, dupa destramarea trupei Exotic, la fel ca cele doua foste colege. In anul 2000 impreuna cu Cristina Rus porneste proiectul „Blondy”. Cele doua au lansat un numar de de 3 albume („Atat de aproape”, „O parte din tine”, „Dulce si amar”) si o reeditare. Trupa Blody a lansat un numar de 6 videoclipuri si a obtiniut premiul pentru cea mai buna trupa dance oferit de catre Radio Romania Actualitati in anul 2003. Cristina Rus paraseste in anul 2004 formatia, dedicandu-se cariei solo. s-a nascut in data de 21.06.1978 in Eforie, judetul Constanta.

                                                             Alexandru Manciu

Nume real: Alexandru Manciu
Alias: Sandu
Data nasterii: 24 Martie 1986 (24 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Republica Moldova, Tiraspol
Mama: Elena Manciu
Tatal: Sergiu Manciu
Frati: Ionel Manciu
Hobby-uri: muzica, patinajul.
Educatie: Liceului „C. Porumbescu”, şi-a continuat studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.Alexandru Manciu este primul cîştigător al „Fabricii de staruri”. Acum, imaginaţi-vă ce s-a întîmplat de ziua lui, pe 24 martie, cînd a împlinit 23 de ani! Este pasionat de patinaj, îi place să se dea cu rolele, să privească filme şi… să se joace cu fratele cel mai mic.

Dacă e să facem o mică incursiune în biografia lui Alexandru Manciu, atunci aflăm că s-a născut la Tiraspol, unde părinţii lui, Elena şi Sergiu, erau studenţi la Colegiul de muzică. Apoi, familia Manciu s-a mutat la Bender, unde practic a început cariera viitorului star. A început să cînte pe la patru ani şi, din cîte îşi aduce aminte Alexandru, prima piesă a fost „Hai, bordei”. „Părinţii cîntau într-o formaţie şi pentru că nu aveau cu cine mă lăsa, mă luau cu ei la repetiţii. Aşa am început să învăţ singurel cuvintele. Tata este trompetist, iar mama – dirijor de cor”. Alexandru mai are încă doi fraţi mai mici, cărora le place muzica la fel de mult ca şi la ceilalţi membri ai familiei.

„Primul concurs la care am participat se numea „De la 5 la 20”, din Bender. Am luat locul I şi tot atunci mi s-a propus să prezint acest concurs”, îşi aduce aminte Alexandru. Apoi, îşi aminteşte de perioada „De la 5 la 10” – emisiune ce l-a făcut cunoscut în toată ţara. Avea vreo cinci-şase ani cînd tatăl lui l-a adus pentru prima dată la Chişinău, la televiziunea moldovenească.
Este cel mai mare din cei trei fii ai familiei Manciu. Cântă de la vârsta de cinci ani. Cu siguranţă vă amintiţi de el din emisiunile pentru copii, cântând hitul „Jamaika”. Vine dintr-o familie de muzicieni şi este şi un violonist de excepţie. Alexandru Manciu a reuşit să obţină titlul de „prim fabricant” al primului reality show produs în Moldova, „Fabrica de Staruri”. Ultimul concert din cadrul proiectului a fost unul de excepţie, în care concurenţii au interpretat piese în duet cu interpreţi cunoscuţi. Sandu a interpretat o piesă foarte complicată împreună cu Natalia Barbu, iar a doua piesă a fost semnată de el însuşi, reuşind să cucerească publicul prin vocea sa deosebită.

A câştigat maşina

Premiul mare al concursului a fost o maşină. Alexandru a devenit câştigătorul unui superb Ford Focus de culoare albă. Chiar dacă are permis de conducere, Sandu s-a abţinut să urce la volanul automobilului, acceptând să plece alături de colegii săi pentru ultima dată în casa fabricii cu transportul pus la dispoziţie de către organizatori.

Are contract

Proaspăta vedetă a obţinut aşa cum se cuvine într-un astfel de concurs, un contract muzical pentru care a luptat timp de trei luni. Fabricantul a semnat un contract cu „Sens Music” din Chişinău, care îi garantează lansarea albumului de debut şi promovarea, atât la noi, cât şi peste hotare. Marele perdant al serii a fost Vasile Macovei, care s-a situat pe locul doi, locul trei fiind ocupat de Adriana Voloşenco, urmată de Dibo şi respectiv Fatima şi Stela.

Lasă un comentariu